De Showersave®QB1 Cyclone, de beste Douchepijp WTW in de markt

07-12-2021
Q-Blue levert met de Showersave®QB1-21 Cyclone de best renderende Douchepijp WTW (DWTW) in de markt; zoveel is zeker. Maar ook op andere vlakken scoort deze DWTW zeer hoog: 
  • Hoogste efficiency
  • Beste water-aansluitingen
  • Bewezen techniek
  • Best recyclebaar
  • Beste kwaliteits-certificeringen
  • Legionella veilig
  • Scherp geprijsd

Hoogste efficiency
Door Kiwa gemeten rendement van 66,2% op 9,2 l/min (62,7% op 12,5 l/min). Er is geen enkele andere verticale DWTW in de markt die dat haalt. Bij het Passiv House Institute scoort deze DWTW zelfs 70% efficiency (8l/min, steady state meting).

Beste wateraansluitingen
Op de koperen buitenmantel van de Showersave® zitten hardgesoldeerde messing sanitair-wateraansluitingen. Rechte puntstukken kunnen er direct op aangesloten worden, zonder noemenswaardig risico dat de schroefdraad wordt stuk beschadigd of dat de aansluiting scheurt.

Bewezen techniek
De gebruikte techniek is zeer betrouwbaar en veelvuldig beproefd. Al meer dan 100.000 DWTW’s van deze serie vonden hun weg naar tevreden klanten in de afgelopen jaren.

Best recyclebaar
De Showersave®QB1 serie DWTW’s zijn gemaakt van koper en een klein deel messing. Dit heeft een lange levensduur en kan daarna makkelijk en op talloze malen gerecycled worden. Degeneratie van het materiaal is niet aan de orde. En het wordt ook echt gerecycled, want inleveren levert geld op in plaats van dat het iets kost.

Beste kwaliteitscertificeringen
De Showersave®QB1 DWTW’s hebben in veel landen gelijkwaardigheidscertificaten: KIWA Watermark (BRL-K656), DVGW Konformitätsbescheinigung, WRAS, Belgaqua, ETA, AVIS Technique; aan alles wordt voldaan. De eerste twee lichten we even uit.

KIWA Watermark (BRL-K656)
Showersave®QB1 serie DWTW’s hebben als enige verticale DWTW’s een KIWA product certificaat (BRL-K656). Dat betekent voor u als opdrachtgever dat KIWA voor u gecontroleerd heeft of de gebruikte materialen in de Showersave®QB1 serie voldoen aan de eisen van het drinkwaterbesluit. De Showersave® DWTW’s zijn vooralsnog de enige verticale DWTW’s die het KIWA Watermark mogen dragen.

DVGW Konformitätsbesscheinigung
Showersave®QB1 DWTW’s hebben vooralsnog als enige ter wereld het DVGW-keurmerk. Dit is een Duits keurmerk dat onder andere producten test en beoordeeld op geschiktheid om toe te passen in drinkwaterleidingen. Hierbij worden niet alleen de toegepaste materialen beoordeeld maar worden ook testen gedaan en/of  beoordeeld die de kwaliteit en duurzaamheid van het product aangaan.

Legionella veilig
Volgens de ISSo-publicatie 30.4 mag een DWTW niet geïsoleerd worden, omdat hij snel terug moet koelen naar de omgevingstemperatuur. Dat moet omdat op die manier legionellagroei geminimaliseerd wordt.

Doordat de buitenmantel van de Showersave®QB1-serie van koper is, en koper één van de best warmtegeleidende materialen is, én omdat het leidingwater in een dun vlies langs deze wand verdeeld is, koelt hij snel af naar de omgevingstemperatuur. Sneller dan alle andere in de markt verkrijgbare DWTW’s. Het is daarom de meest legionella veilige DWTW die er is. 

Scherp geprijsd
De Showersave®QB1 serie douchepijp WTW’s worden al jaren in verschillende landen toegepast. De afzet van deze producten wordt groter en groter. Door schaalvergroting en een efficiënt productie apparaat is de Showersave®QB1 serie zeer concurrerend te noemen, terwijl alle eerder genoemde voordelen inclusief zijn.

Meer informatie?
Bekijk de informatie op onze website www.q-blue.nl of neem contact op met één van onze distributeurs.